HÚSÁRU
HAZAFI SÁNDOR
De hogyan is indult a henteskedés náluk:
Hazafi Sándor nagypapája és nagybátyjai is hentesként tanultak, majd abban is dolgoztak tovább egészen a nyugdíjas éveikig. Sándor pedig szintén tovább vitte a hentes szakmát a családban.
Miután elvégezte tanulmányai, az első munkahelye a Magyar Állami gazdaságnál volt, de a szíve mélyén mindig saját vállalkozást szeretett volna létesíteni, ami 2013 májusában sikerült is neki.
2004-től párja - és a munkálatokban is nélkülözhetetlen segítője – Mónika. 2008-ban megszületett közös gyermekük Sándor Dániel.
Az alapanyagok többségét Sándor dolgozza fel, Ő csontozza ki a malacokat és amit még szükséges, továbbá a sonkákat, kolozsvári szalonnákat, csülköket szintén Ő formázza ki szép formásra. Saját íze szerint fűszerezi a kolbász tölteléket, disznósajt tölteléket, hurkatölteléket és a májas tölteléket.
Mónika, Sándor oldalán végzi az adminisztrációs papírmunkákat a termékek csomagolását, felcímkézését, a finom tepertő előzetes felkockázását, a sertészsír kiadagolását és műhelyük rendben tartását.
Családjukban a hentes szakma több mint 100 éves hagyomány!
Elérhetőség és további információ:
A vásárlók szombatonként megtalálhatják őket a kiskőrösi piac belső csarnokában a húsos standoknál.
Facebook elérhetőség: https://www.facebook.com/sandor.hazafi.37